Sunday, May 4, 2003

huvitav, lohtuav, kohati muidugi ka ärritav on see, kuidas hea muusika (noh see, mis igaleühele subjektiivselt hea on ja kohati objektiivselt võib-olla nii väärtuslik ei olegi) ei ole kunagi lihtsalt seda, vaid kannab endaga kaasa ka hulk pagasit. enamasti eluperioodist, kus see enda jaoks avastatud on. mõnikord on lihtsalt sõnad väga isiklikult sulle suunatud. või nagu m. mulle ükskord kirjutas, umbes midagi sellist, et "öö ja tühi tuba ja raadio mängib ja sõnad tulevad kuidagi tuttavad ette ja siis kuulad, et laulabki ju sinust".


võta kasvõi see jääboiler. seda kuuldes tulevad peamiselt meelde õhtud eelmisel augustil kusagil kaunase vanalinna majatrepil. kadri ilmselt magas ja mina üritasin oma pead paberile panna, et endas natukenegi selgusele jõuda ja mingi näoga inimestele otsa vaadata. ja siis meenub see pühapäevaõhtu paar nädalat varem kui folk oli just läbi saanud ja õhtul oli see jääboileri kontsert selle mistandoligi pubi hoovis viljandis. ja kuigi oli kõige halvem olla, oli järsku ikkagi nii väga hea. oli kuidagi õhku ja tiit kikas tegi oma elektriviiuliga imesid.


või siis (lihtsalt, et tuua veel üks näide) olav ehala asjad, laul surnud linnust ja rännulaul ja teised. sellega tuleb meelde üks teine augustiöö, umbes täpselt aasta varem. kui me kusagil keset elvat thori vanaema verandal magasime ja makk oli akna peal (sest osad sünnipäevalised ei maganud) ja kell pool viis hommikul tuli sealt lindude hommikuste hääleharjutusega võidu ehalat. ja kuigi oli külm ja uni ja muusikakuulajad näitasid ilmselgelt üles täielikku lugupidamatust unemagajate vastu, oli see jälle üks neid imelisi hetki.


paul simoni "still crazy" on ilmselgelt suvelaul ja dave matthews bandi "crash" ja "where are you going?" on talve laulud. ja phil collinsi "take a look at me now" on mitte just väga ammu märkimisväärse tabavusega minust rääkinud. ja siis juhtubki, et mingil muul eluhetkel või mingis hoopis teistsuguses tujus neid laule kuulata tundub kuidagi vale. või kui kuuladki, lähed tagasi sinna, kus olid siis.


JääBoiler - "Laualinad"


h

No comments:

Post a Comment