Tuesday, February 25, 2003

õel (või lausa kuri) soome saatus oli võtnud täielikult ignoreerida sellise fakti nagu eesti vabariigi 85. aastapäev, mis oma loomult on juba aastaid olnud täiesti aus riläksimise päev, ja veeretanud minu ette mitmeid takistusi. järgmisel päeval kell pool kolm ikka veel öösärgis oma voodil vedeledes (olen oma väikse armsa lauaarvuti üle pika aja jälle sülevariandiks mugandanud) võin julgelt tunnistada, et seljatasin sellesinatse saatuse.


hoolimata ikka veel kimbutavast haigusest, mis olulisematel hetkedel mind endiselt õhuga varustatusest ilma jätab, kirjutasin kella neljast poole kuueni kuus lehekülge eksamit, lahkusin seejärel konspiratiivselt eksamiruumist, et tormata üle tänava, teha hädavajalik suur ring ümber maja ja jõuda teise loengusse. kus ma pidasin ettekande, mis hoolimata minu nasaalsest hääldusviisist piisava soojusega vastu võeti.


seejärel naasesin koju, et lõpetada suurejoonelise pidusöömaaja ettevalmistused. liha vajas veel poolt tundi ahjus. kartulid olid küll juba eelmisel õhtul kooritud, nõudsid aga enne söögikõlblikuks saamist veel mõningast protsesseerimist. lõppkokkuvõttes olin siiski olukorra tasemel, kuigi vesi, mille sees kartulid külmkapis olid, oli omandanud sellise piisava poolesentimeetrise jääkirme ning kartulite elule aitamine võttis sellevõrra kauem ja süüa saime alles pärast üheksat. aga toit ise oli täiesti äravahetamiseni päristoidu maitsega.


söömaaja taustaks tuli telekast isegi hümni, kui mingi soome kanal näitas oma suusahüppekoondise autasustamistseremooniat. presidendi vastuvõtu jälgimsest jäin kahjuks ilma (htv hüüab küll välja, et nende võrgus on võimalik ka etvd näha, aga kuna meie siin ei hakka ennast telekamaksu maksmisega vaevama (kui keegi meid tõsiselt hirmutada tahab, võib tulla ukse taha ja mängida, et on litsensiinspektor), siis jõuab see meieni negatiivikujul. ja kuigi neegripresident arnoldit ja tema kaunist mustanahalist kaasat oleks ehk natuke aega täitsa lõbus vaadata, on see pikas perspektiivis siiski üsna väsitav), aga noh, vaatan siis järgmisel aastal topettähelepanelikult.


h

No comments:

Post a Comment