Wednesday, February 9, 2005

seda, et on asju, mida peab ettevaatlikult tarbima õppisin ma juba siis, kui olin umbes 12 või 13 ja lugesin "tuulest viidud" esimese raamatu ühe ööga läbi. pärast oli paha olla. kogu see emotsioon nii suures koguses oli liig. see koht, kus kõik need nooblid lõuna poisid, kes olid väga täkku täis ja veendunud, et kodusõja võitmiseks on vaja lihtsalt jänkide suunas natuke kõvemini hingata, läksid esimesse lahingusse ja siis enamikus sealt tagasi ei tulnud, varjutas veel tükk aega mõtlemisvõimet.
---jejeje HACKERpoWeR---
mulle tundub, et samamoodi ettevaatlikult tuleb ümber käia ka "band of brothers" nimelise miniseriaaliga. mõjub emotsionaalsele stabiilsusele kõigutavalt. esiteks on tütarlastel (ja vastavate huvidega noormeestel) oht lootusetult ära armuda richard wintersisse, mis on mõttetu, sest ühest küljest on tegemist ainult ühe äärmiselt võimeka vanamehenässiga ja teisest küljest omistub talle damian lewise heapoisivälimus, mis, arvestades seda pilti seal imdb-s, on väga petlik. et siis inimene, kes on reaalne ja samas pole seda mitte. (ja üks põhjuseid, miks ma selle seriaali lõpuks käsile võtsin, oli ju hoopiski eion bailey).

ja teiseks... see taktikamäng on väga efektne ja kaasahaarav (not to mention päriselt juhtunud), rullub silmade ees lahti nii kiiresti, et polegi aega selle üle mõelda, tuleb lihtsalt toolist kinni hoida ja üritada sabas püsida. ja siis ühel hetkel tabab mind nagu tonn telliseid teadmine, et nii palju inimesi (ja asjaolu, et seriaal jälgib ühetde konkreetsete päriselt elanud inimeste saatust, rõhutab asjaolu, et kõigi nimede ja numbrite taga on tõesti päris inimesed, ilma selle kaoseta, kodus naise, laste, isade-emade juures, mitte oluliselt silmapaistvamad, tähtsamad või vähemtähtsamad inimesed kui sina või mina) sai surma nii mõttetult, et inimelu väärtus muutub sõjas nii väikseks. ja siis kui sa oled seda juba viis tundi vaadanud, tunned, kuidas see hakkab vaikselt kurku pitsitama.

pluss muidugi tavaline poole ööni üleval olemine ja hommikul mitte üles saamine ja kooli hiljaks jäämine jne. ühesõnaga, viis osa vaadatud, viis veel vaadata.

h

No comments:

Post a Comment