Sunday, October 5, 2003

viimasel ajal närib pidevalt tunne, et ei ole nagu midagi öelda või kui on, siis ei oska seda niimoodi teha, nagu peaks ja tahaks. nagu ma ka ühes kirjas juba mainisin, sõnadest on kuidagi puudu...


igatahes, viimasel ajal... neljapäevaõhtuse viimase bussiga tallinnasse. eesistme seljatoe külge oli monteeritud see loll allavolditav laud (mis allavoldituna eranditult sellise nurga alla jääb, et täiesti kasutuks osutub), mille tagajärjel ei olnud jalgadel ruumi. kõrvalistuva noormehe tõttu magada ka ei saanud. oletatavasti noor hot shot, kelle telefoniarved asutus kinni taob. oletatavasti töötab riigikohtus või mingis muus kohtuga seotud instantsis (sherlokholmslus paratamatult pealtkuuldud kõnede põhjal). igatahes näppis ta 4/5 reisist oma ülihelendavat massinat. kohe alguses võttis neli telefonikõnet erinevatele naisterahvastele ja iga kõne ajal olin ma veendunud, et räägib oma tüdruksõbraga. veel tean ma temast nüüd seda, et ta ei saa valgre muusikat üksi kuulata, sest muutub väga kurvaks ja võib ohtralt jooma kukkuda. ja sellepärast pidi ükskõik, millise (kasvõi poolvõõra) tütarlapse endaga pärnusse valgre kontserdile kaasa saama.


eile käisin nende ja nende koostöös toimuva "mets puhtaks" kampaania raames soodla veehoidla kallast ja selle äärset metsa suviste puhkajate sodist puhtaks tegemas. kusjuures seal oli tõesti olnud selliseid ka, kes oma prügi mahapanekusse loominguliselt olid suhtunud (näiteks, et kui maapinnas on lohk või lõhe, siis see on ilmselt hea koht, kuhu oma konservikarbid surada), aga suurem jama oli ikkagi metskonna oma jobukaklusest, kes oli küll iga natukese maa tagant püsti pannud prügitünnid, aga neid vist kogu suve jooksul mitte tühjendama vaevunud. nii et iga tünni ümber oli kujunenud omaette väike prügila. meie tiimi teine pool rassis aga mõneti tallinna poole jäävas jõelähtmes ja nende tööpõld osutus tunduvalt põnevamaks. näiteks noppisid nad metsa vahelt kokku 4-5 autokoormatäit vanu autokumme, ka natuke ohtlikke jäätmeid nagu akusid ja õli, kellegi kogu kodukeldri sisu (moosipurgid ja mahlapudelid rõõmsalt hunnikus) jne. pärast sai suppi ja ekskursiooni kohalikele vaatamisväärsustele (kalevi-liiva juutide hukkamise koht, jägala juga, uus linnamäe hüdroelektrijaam).


votnii, homme jälle tagasi, tee peal avaneb võimalus mart sandrile kompromiteerivaid küsimusi esitada.


Kyu Sakamoto -- 'Sukiyaki'


h

No comments:

Post a Comment