Tuesday, November 2, 2004

valimisterror on päris huvitav, samas siiski mitte eriti loominguline. aga peab ikka olema üsna jobu, et selle õnge minna. või vähemalt enamiku sellest. mingitele tüüpidele floridas helistati ja öeldi, et nad peavad kusagile teise jaoskonda valima minema. see oli kas mingi lahe nali või nad tõesti arvasid, et suudavad sellega neid inimesi hääletamast takistada. loomulikult said need inimesed ainult kurjaks, et pidid sellise kõrvalepõike tegema. palju vahvamad on need flaierid, mis mõnel pool postkasti on pandud, mis ütlevad, et valima peab minema homme. või et kui keegi sinu perekonnast on olnud kohtulikult karistatud, siis sa ei saa valida. või et kui sa tahad valida, siis sa pead kaasa võtma kaks pildiga dokumenti, avalduse ja käekirjanäidise. aga need on kõik süütud naljad. eestis ei ole keegi midagi sama lahedat üritanud?


eriti vastik valimisterror on hoopis selline asi nagu 'push-polling'. kui helistatakse ja küsitakse, kelle poolt sa kavatsed hääletada. ja kui selgub, et demokraadi, siis küsitakse: 'kui te teaksite, et see kandidaat on vägistanud alaealisi ja võtnud altkäemaksu, kas te hääletaksite tema poolt suurema tõenäosusega või väiksema tõenäosusega?' ja seda taktikat ei hoita ainult demokraatide jaoks. 2000. aasta vabariiklaste eelvalimistel, kui hakkas tekkima oht, et john mccain teeb bushile ära, helistati põhja-carolinas enne sealseid eelvalimisi niimoodi inimestele ja küsiti, et 'kui te teaksite, et john mccain has fathered an illegitimate black child, kuidas te siis hääletaksite?' ja muid selliseid toredaid asju. mccain on lapsendanud väikse kambodzha tüdruku. mccaini naine käis kambodzhas vabatahtlikuna heategevust tegemas ja sattus seal kokku lapsega, kelle ta ameerikasse operatsioonile organiseeris, selle käigus lapsesse nii kiindudes, et otsustas ta lapsendada. aga mida mccainil ei ole, on ebaseaduslik neegrilaps.


huvitav, kuidas ma peaksin pärast tänaöist spordivõistlust (iga nelja aasta tagant nagu olümpiamängud) homme kooli jõudma? mh? ah?


h

No comments:

Post a Comment