Thursday, June 26, 2003

reisikiri nr 316


ratas keldrist välja, sadul jälle parajaks (kipub alla vajuma, aga õnneks pole minu ratas) ja teele. nõmme mäe jalamil helistas elina, kes põhimõtteliselt tahtis pointerseid riia bussijaama kohta. paneb homme pariisi poole ajama. riiast pariisi läheb kahe ööpäevane mõnubuss, mille mõnu täies ulatuses talle kindlasti juba kusagil leedu piiri lähedal täie valuga meenub. mäest üles uhades libises minust hõlmade lehvides mööda keegi tütarlaps, kes hüüdis: "üles on sitt, aga alla on mõnuuuuush..." oli jah üsna sitt. alla läksin rahumäe kaudu. poisid mängisid surnuaia kõrval kossu.


sõpruse puiestee ja tammsaare tee ristil (smack middle risti) oli sarved maha ajanud suur lõõtsaga troll nr 3. punase vestiga naistrollijuht upitas neid parajasti tagasi järje peale. risti taga oli peatunud teine troll ja selle kah naisterahvast juht oli sõbrannale appi tulemas. mööda sõpruse pst äärt sõites teostatud demograafilised uuringud näitasid, et enamus trollijuhte ongi tänapäeval naised.


mere ääres tshillisid noored ja mängisid murumänge. ostukeskuse parkimisplatsil oli palju murettekitavam gäng. gläm versioon sellest, mida suveõhtuti tartus postimaja vastas parkimisplatsil näha võib. suurte läikivate, biidist rappuvate autode kõrval seisvad nokamütsidega noored, no üks sadakond oli neid seal kindlasti.


ja on mingid inimesed, kes teevad igal õhtul raudse järjekindlusega sama asja. sõpruse pst ja linnu tee nurgal jalutab üks vanapaar kell pool üksteist oma halli habemega rotveilerit. ja veerand 12 ajal jalutab üks blondeeritud ultralühikese soenguga naine mööda õismäe tee äärt, ilmselt koju. ja mina ostan kadaka tee ja akadeemia tee nurgal seisvast tsenteri kioskist tarhunni.


algaja ilmaennustajana arvan, et tulemas on madalrõhkkond. järeldan seda sellest, et keskmisest tunduvalt rohkem putukaid lendas vastu nägu. ilmselt peab teinekord ujumisprillid pähe panema või midagi.


h

No comments:

Post a Comment