Saturday, August 28, 2004

sellele tuleb lisaks mainida kindlasti ka yuleidyst, osleidyst ja mileidyst (kuuba sportlaste seas leviv nimetrend) -- suurepäraseks inspiratsiooniks värskete kolmikute vanematele.


seal käib värniku teemaline arutlus. ja hoolimata sellest, et värnik nuttis, ei suuda ma siiski muuta oma arvamust tema kohta. seda ma muidugi mõistan, et veidi liialdatud eneseusk on tippsportlasele vajalik -- kui sa ise ei usu, et suudad midagi korda saata, miks siis keegi teine peaks sellesse uskuma. ja järjekordselt sai kinnitust, et marko kaljuveer on esmaklassiline jobu. midagi ei läinud ju nii uskumatult halvasti, kuues koht olümpial on sitaks hea tulemus. see, et värnik ise oma lootused üles kerib, on normaalne. see, et kaljuveer iseenda omad üles kerib ja siis värnikut haletseb, kui see ei suuda nendele vastata... nojah. mis mõtet sul on üldse inimesi intervjueerida, kui sa ise õigeid vastuseid kõige paremini tead?


ja ilmselt on üldse nende olümpiamängude ajal rahvast usinasti teenitud, piinates pikalt, tuliselt ja heavanemlikult sportlasi, kes nutavad (värnik, kolukanova) või on nutmise äärel (rahnu, budõlin, kanter; ja tegemist pole mitte rõõmupisaratega) ning korraldades nõiajahti sportlastele, kes nendega rääkida ei taha. alguses tundus see ajakirjanikele halvasti ütlemine või nende eest uttu tõmbamine mulle ka natuke nõme, aga nüüd ma mõtlen, et mina ka ei tahaks nendega rääkida. kõik need kohapeal tehtud intervjuud on ikka üsna jubedad olnud. isegi nende sportlastega, kellel läks hästi.


vastukaaluks on jällegi helge vaadata yle poiste kergejõustikustaadioni koridoris tehtud välkintervjuusid. asjalikud/asjakohased küsimused, kiired ja löövad. sportlase põhitöö on ikkagi sporti teha, mitte sellest rääkida. ilmselt on asja taga ikkagi mingi motiveeriv filosoofia, ka ei peaks tipptasemel spordi tegemine välistama ajude olemasolu. aga selliste jutuajamiste eesmärk peaks siiski olema emotsiooni edasi andmine. soomlane ei küsinud zelezny käest, et kuidas nüüd on sportlaskomisjonis olla. küsis hoopis, et miks nii läks (zelezny ütles, et keha oli valmis, aga vaim oli nõrk) ja mis edasi saab (olümpiaga hambad, aga oda varna veel ei riputa) ja oligi kõik. lasti mees dushi alla.


natuke veel spordiblogi. pidage vastu.


h

No comments:

Post a Comment