Tuesday, August 17, 2004

huvitav päev. ziti kristiine keskuses, zatoichi sõpruses, lapsang souchong apollo kohvikus (kuidas saab miski, mis nii jõledalt lõhnab, olla nii hea maitsega) ja kuum shokolaad rendez-vous's.


aga peamiselt tahaks ma siiski rääkida hansapangast. sest pank peaks ju olema üks nendest asutustest, mis oma kliente nagu sitta pilpa peal kohtleb. arvestades, et tegemist on teenusega, mida praktiliselt iga inimene kuni surmani peab tarbima, seega on nende käitumine täna väga pikaajalise mõjuga. ja kui ma täna tahan nendega oma õppelaenu tagasimaksmise graafikust rääkida, ei välista see ju võimalust, et ma homme oma miljoneid nende hoolde ei jäta.


viru keskuse kontoris teenindamisega tegelev mitte just verinoor tshikk neid asju küll niimoodi ei näinud. sest tema suhtumine meisse oli kergelt öeldes üleolev. ilmselgelt oli tal mingisugune napoleoni kompleks, või siis arvas ta, et meie poolt esitatavad küsimused on lihtsalt väga rumalad ja ta ei vaevunud oma suhtumist ka kuidagi varjama. pank on jumal ja nii kuidas pank ütleb, nii ka on.


peale selle on kõik õppelaenuga seotu pangas nagunii täiesti idiootse vindiga. sest selle tagasimaksmise juures ei näidata mitte mingisugust paindlikkust üles. eriti peen huumor on see, et enne kui nemad ütlevad, et nüüd tohib, ei saa seda ka tagasi maksta. inimesele, kes võttis esimesel kursusel laenu ja tahtis seda teisel juba tagasi maksta, teatati, et sellist võimalust ei eksisteeri. tagasimaksmisega peab ootama nominaalõppeaja lõpuni. ei ole ju mingit kohta ka, kuhu seda laenu vägisi tagasi maksta, nad ju võtavad selle raha arve pealt, siis kui nende suva ette näeb. magistriõppesse astudes saab tagasimaksmise graafikut ainult siis edasi lükata, kui sügisel uuesti laenu võtta. vastasel juhul nad arutavad asja indiviidipõhiselt ja otsustavad, kas magistriõppesse asumine on piisav põhjus, et tagasimaksmist edasi lükata. ja nende poolt koostatud graafik on paindumatu -- seletus, et läksin septembrist tööle ja peaksin teile 18.september intresse maksma, aga ei saa palka enne oktoobri algust, nii et kas saaks graafikut kuu aega edasi lükata, vastatakse, et ei, selline asi küll kohe kuidagi võimalik ei ole, mis te õige endast arvate.


nii et rõõmu kui palju selle laenuga. ja hansapanga teeninduskultuuriga üldiselt. järgmine kord kui ühiskond jälle uskumatult ebaõiglane tundub, pajatan teile monopolettevõttest tallinna vesi.


h

No comments:

Post a Comment