Thursday, April 14, 2005

ma arvan, et täna võiks olla see päev, kus ma lõpetan oma spontaanse eksperiemndi koduökonoomika vallas. eksperimendi eesmärk oli ära kasutada kõik nõud, mis mul siin on (mis nad seisavad niisama). kuulutan eksperimendi juba paari päeva järel ebaõnnestunuks. katsetuste käigus avastasin, et mul on nõusid ebaproporstionaalselt -- samal ajal kui taldrikuid ja kausse oleks veel kõvasti jätkunud, lõppesid juba varakult kõik lusikad. kahjuks jääb see tükiks ajaks ilmselt viimaseks võimaluseks sellist eksperimenti korraldada, sest seda saab teha ainult üksi elades. ühiselamises on ilmselge, et just seda potti, mille sa eelmisel õhtul pesemata jätsid, on kellelgi vaja hommikul pudru keetmiseks.

aga, hoopis muust asjast rääkides, eesti lapsevanemad ei ole kaugelt ainukesed, kes oma lastele idiootseid nimesid panevad:

The actual source of a name is usually obvious: There's the Bible, there's the huge cluster of traditional English and Germanic and Italian and French names, there are princess names and hippie names, nostalgic names and place names. Increasingly, there are brand names (Lexus, Armani, Bacardi, Timberland) and what might be called aspirational names. The California data show eight Harvards born during the 1990s (all of them black), 15 Yales (all white), and 18 Princetons (all black). There were no Doctors but three Lawyers (all black), nine Judges (eight of them white), three Senators (all white), and two Presidents (both black).


kummalisel kombel ei ole need ülaltoodud muidugi mingi ühe üliambitsioonika lapsevanema vaimusünnitis, kalifornias jookseb hetkel vähemalt kaks väikest musta presidenti ringi (kompsenseerimine? nagu dr. gregory house ütles: "they don't call it the white house for the paint job."). keskmiselt on ameerika mustad lapsevanemad oma hääldusimedega muidugi palju loomingulisemad kui eestlased (ja muidugi sylvester stallone, kelle poja nimi on seargeoh, aga sly on ka düsleksik, nii et talle võib andestada. ja poeg on autist, nii et ilmselt polnud nimi see kõige suurem potentsiaalse koolikiusu põhjus).

h

No comments:

Post a Comment