Wednesday, April 6, 2005

guugeldasin praegu just meie selle nädala ühte europarlamendist tulnud õppejõudu (sest ta teatas meile täna tunnis, et kui keegi meist suudab ära arvata, kust ta pärit on, siis saab see inimene medali). ma ei saanud küll põrmugi targemaks, kust ta pärit on, küll aga omandasin muid, aukartust äratavaid teadmisi:

Karl McLaughlin has previously worked with some of the most powerful men and women in the world. His impressive list of clientele includes the former and current British Prime Ministers Margaret Thatcher, John Major and Tony Blair as well as the former US President George Bush. He has also liaised between Spanish Prime Minister Jose Maria Aznar and the then US President Bill Clinton. Karl was acting as personal interpreter to the Prime Minister during an official visit to the White House. He has also interpreted during a meeting in New York with former Prime Minister Yitzhak Rabin, just before he was assassinated, ironically by one of his own countrymen. Yitzhak Rabin was discussing the Middle-East peace process with the former Spanish Prime Minister, Felipe Gonzalez, whom Karl worked for between 1987 and 1996. Karl later travelled to Israel to interpret funeral speeches at Rabin?s graveside, in the presence of many world leaders, an experience he openly admits to be the most ?harrowing of his life? as an interpreter.


peale selle, et ülaltoodu on mõneti motiveeriv selle tõlgiameti õppimise juures (püüdes meeleheitlikult unustada, et ma ei ole sündinud inglise keelt kõnelevasse ühiskona ja seetõttu on võimalus, et keegi sellisel tasemel kunagi minu teeneid vajab üsna kaduvväike) jättis selle tsitaadi juures mulle sügavaima mulje see "ironically by one of his own countrymen" osa. võllahuumor pole mulle täiesti vastumeelne kontseptsioon, aga ma ei saa päris hästi aru, mis selles asjaolus iroonilist on. isegi võttes arvesse, et ilmselt oleks iisraeli peaministri puhul olnud pigem oodata, et mõni islamiäärmuslane talle otsa peale teeb.

that being said on niimõnigi inimene, kes ennast praegu süüdi tunneb sellepärast, et ta jinxed the pope

aga tundub, et paavst tegi ainult otsa lahti. huvitav, kas albert peab nüüd bobisõidust loobuma ja naise võtma?

h

No comments:

Post a Comment