Tuesday, January 16, 2007

euroopa parlamendis on täna vahevalimiste päev. kuna pool parlamendi ametiaega on läbi, siis valitakse kôik postid ümber, hommik hakkab peale presidendivalimistega, kui sellega ühel pool, valitakse asepresidendid, siis kvestorid jne. saladuskatte all vôib öelda, et peaks juhtuma midagi väga suurt ja ootamatut, et suurima fraktsiooni, rahvapartei juht pöttering järgmiseks presidendiks ei saaks.

muuhulgas tähendab see kôik ka keerulisemat tôlkemeeskondade paigutust, sest kunagi ei tea, millal üks vôi teine fraktsioon tahab spontaanselt koguneda ja strateegiat teha. seetôttu istub vist enamik tôlkidest praegu erinevates fraktsioonides kappides, lihtsalt nii igaks juhuks. ja ise ühelt fraktsioonikoosolekult teisele kepsutades on natuke nagu poliitilise spiooni tunne -- hommikul ühes kohas kuuled, kuidas murelikult arutatakse, et mis käru need teised vôivad salakavalalt keerata ja siis ôhtul nende teise koosolekul oledki käru kokkupanemise tunnistajaks jne.

ise olen kella üheksast alates üldreservis. istun, peiler tasku küljes, arvutiruumis ja üritan internetist midagi pônevat leida, et mitte näoli klaviatuurile kukkuda ja ebaväärikalt norskama hakata. australian openi oma leheküljel live scores aken ei lae värksemaid uudiseid, mistôttu pean eurospordi lehel aegajalt refreshi vajutama. eile hommikul nägin vähemalt marat safini avaringi mängu algust, kui peakski nüüd nii minema, et me rohkem ei kohtu. ja hugh laurie sai teist aastat järjest kuldgloobuse. go, bertie!

h

No comments:

Post a Comment